ДГ №108 Детско царство
Детска градина в град София

Трета група "Мики Маус"

             Група "Мики Маус" е кръстена на един от най - любимите за децата анимационни герои. В помещението са оформени шест центъра, в които децата играят, конструират, рисуват, учат, а с помощта на своите майки и баби правят меденки, сандвичи и салати.

В група "Мики Маус" има правила за поведение и взаимоотношения , създадени от децата. Традиция е на 15 септември децата да се посрещат с питка и мед.  

От 1980 година , когато е открита детската градина, до 2018 година през група "Мики Маус" са минали 9 випуска, което приблизително прави 270 деца. 

Основна задача на екипа на група "Мики Маус" е да осигури лесна и бърза адаптация на децата към условията на детската градина.

Положителните емоции са важни за децата и тяхното развитие, затова ние ги осигуряваме ежедневно под формата на игри, песни и занимания.

За децата от група"Мики Маус" има обособени центрове за различни дейности: център "Семейство", център "Изкуство", център "Математика", център "Манипулативни игри", "Строителни блокчета", където децата самостоятелно избират да играят или да работят с предоставените им материали.

  Важно за екипа на групата е добрата комуникация с родителите. Затова вратите на групата са отворени ежедневно за достъп на родителите.

  Екип на група "Мики Маус": учител: Петя Георгиева

                                      учител: Петя Костадинова

                 помощник възпитател: Тодорка Илиева