ДГ №108 Детско царство
Детска градина в град София

На 19.01.2023 г в детската градина ни гостува  писателя Денис Кьосев. Той  запозна децата от всички групи със своята занимателнателна книжка

"Вълшебният свят".

 

Приказки, които ще научат малките как се прави добро, а големите да си припомнят как се живее по детски.” – така определя той своята първа книга „Вълшебен свят” (изд. „Фабрика за книги”). Приказките във „Вълшебен свят” са колкото близки, толкова и далечни от класиките, с които са израснали цели поколения. Близки, защото и тук ще срещнете много интересни и магически герои, а далечни – защото тук няма и помен от тъмните злодеи, без които преди не можехме да минем.

Представете си книжка с приказки, в която няма лоши герои! Разтворете „Вълшебен свят“ и се потопете в историите за добрини и благодарност. Ще научите как светът може да стане още по-пъстроцветен и хубав. Знаете ли, че всеки може да помага и да твори добро? Пеперудата Фани, Благодар, Момчето часовник и Бухльо ще ви разкажат как става това.

Книжката „Вълшебен свят” е кратичка, 56 страници. Достъпна е и в приложението Storytel.

Младият писател Денис Кьосев завършва училище в малко градче в Родопите, където се научава искрено да обича литературата и книгите. Продължава образованието си с педагогически специалности - които му разкриват очарованието от работата с деца. Обединявайки двете си страсти, Денис пише приказки и поезия, които особено се харесват на малчуганите.

Работи с деца по различни проекти, сред които: “С любов към книгите” и “Вълшебният месец”. Първият проект е доста смело решение на Денис да насърчи четенето у подрастващото поколение чрез артистична фотосесия. А “Вълшебният месец” е лятна занималня, която събира деца от различни възрасти през летния сезон.

Творбите му са нееднократно публикувани в медиите, а за приноса в културната сфера е получавал редица награди и стипендии. Родни медии, една от които национална, отразяват част от работата на Денис, като той влиза в репортажи, излъчвани в емисия Новини. А към настоящия момент Денис практикува учителката професия като детски учител и продължава да вълнува медийния интерес. Последното, което впечатлява национално радио е включването на децата от групата на младия педагог в инициативата “Да осиновим кошер”.